www.duurzaamoporde.nl©2010 

Bedrijven

 

Herken je dit?

Er komt steeds meer informatie op het werk binnen. Post, telefoon, e-mail, internet, intranet, voicemail en ga zo maar door. Het lijkt steeds meer te worden. Het tempo waarin de informatie binnenkomt en verwerkt moet worden is hoger dan ooit.

 

Ben je elke dag teveel tijd kwijt aan het zoeken naar de juiste brief, dat ene document, een telefoonnummer of een archiefstuk? Je krijgt de stapels op je bureau niet meer weggewerkt, laat staan de enorme rij e-mails in je inbox.

Je neemt je voor om dit anders aan te pakken, maar steeds komen er belangrijker zaken tussen. Hoe hou je overzicht over de informatie en handel je dit efficiŽnt af?

 

Werkplekorganisatie en tijdmanagement zijn essentieel voor een kantoor of bedrijf.

 

Tips:

* Maak een weekschema zodat alles gebeurt op een redelijk vast moment. Je kunt altijd schuiven als er belangrijker dingen tussendoor komen. Als je taken op papier staan, is de kans veel groter dat het toch gebeurt. Het weekschema werkt als reminder voor alle taken.

 

* Zet 's morgens de e-mail eens niet aan. Begin de dag met het maken van een planning en start met taken die je al lang van plan was te doen. Zet na een uur of twee de mail aan. Handel direct af wat kan. Plan op een ander moment tijd in voor de grotere taken. 

 

* Maak aan het eind van de dag altijd je bureau leeg. Plan hiervoor bewust tijd in en beschouw het als je laatste klusje van de werkdag.

 

 

 

Particulieren

Energie besparen is goed voor het milieu en je portemonnaie.

 

Bedrijven

Werkplekorganisatie bij zpp'ers en non-profitorganizaties.

 

 

    Opgeruimd voelt beter!