www.duurzaamoporde.nl2010 

Particulieren

 

Herken je dit?

Je bent regelmatig bezig om je spullen in huis op orde te krijgen. Maar elke keer hopen de stapels spullen en papier zich weer op. Je raapt je moed bij elkaar en gaat er eens flink tegenaan. Even lucht het op en denk je het voor elkaar te hebben. Maar in korte tijd loopt het weer uit de hand.

 

Als je opruimt, weet je niet waar je moet beginnen: je ruimt de ene stapel op, maar in hetzelfde tempo onstaan er weer nieuwe stapels op een andere plek in huis. Het lijkt erop dat je nooit de eindstreep haalt, hoe hard je ook werkt. Frustrerend is dat!

 

Of je bedenkt een nieuw opruimsysteem. Je koopt handige mappen, dozen of zelfs een nieuwe kast, maar opgeruimder wordt het er niet van. Je valt terug in je oude patroon van bewaren en opstapelen. 

 

Gelukkig is opruimen een vaardigheid, iedereen kan het leren. Soms met wat hulp.

 

Tips:

* Maak in de hal een plek voor sjaals, mutsen en handschoenen. Dit kan een ladekastje zijn, met voor elk gezinslid een eigen la. Of zet een mand neer. Dan heeft alles zijn plaats en kan iedereen zijn of haar spullen terugvinden.

 

* Zorg ervoor dat ieder gezinslid een eigen pek in een kast in de woonkamer heeft. Voor kleine spulletjes, eigen bewaarpost enzovoort. Dan heb je minder kans op kleine stapels of rondslingerende spullen.

 

Particulieren

Energie besparen is goed voor het milieu en je portemonnee.

 

Bedrijven

Duurzaam inkopen is goedkoper en spaart het milieu.

 

 

 

    Opgeruimd voelt beter!